Functioneel trainen

FUNCTIONEEL TRAINEN

Steeds meer verschijnt “functioneel trainen” op het voorplan in de wereld van begeleide sportbeoefening. Maar wat betekent dat eigenlijk, functioneel trainen? Bij functionele oefeningen gaat de aandacht eerder naar een beweging, niet naar een specifieke spier(groep). Het is echter de link tussen die beweging en je doel die zal bepalen of een oefening functioneel is. Welke beweging is nuttig voor jouw specifieke situatie en waarom? Net hierin ligt de kracht van onze personal trainers.

Wat “functioneel” is voor de ene, is dat namelijk allerminst voor de andere. Zo zal een beweegprogramma voor een starter met een zittend beroep er heel anders uitzien dan voor een competitiesporter die zijn/haar lichaam wel veel, maar misschien eenzijdig belast. De selectie van juiste beweegvormen in combinatie met een verantwoorde opbouw brengt je doel binnen bereik.

Werken aan gezondheid, gewicht verliezen, fitter worden, prestaties verbeteren… Doelen zijn belangrijk en zelfs noodzakelijk als motivatie. Maar doelen zijn vaak algemeen, in tegenstelling tot je lichaam, dat is uniek en vergt een efficiënt beweegplan op maat.

We luisteren naar je wensen, evalueren je beweegpatroon en vertalen dit in een realistisch en gericht programma onder begeleiding. Dat is functionele, personal training bij Enforma.

Benieuwd wat dit concreet voor jou kan betekenen? Contacteer ons hier voor een vrijblijvend gesprek.

Vannyvel Joren en Dorine Brusselmans

Als oprichter van het vroegere Enforma ben ik, Joren, reeds meer dan 10 jaar actief als leefstijl adviseur binnen het bedrijfsleven. Samen met personal trainer Dorine Brusselmans motiveer ik nog steeds werknemers tot een actieve leefstijl. Dit doen we op basis van fitheidstesten en adviesgesprekken die we op locatie uitvoeren (meer weten? joren@enforma.be).

Mensen adviseren omtrent beweging en voeding schenkt ons voldoening. Echt aan de slag gaan met iemand, samen een plan uitwerken, begeleiden en dat plan tot een goed einde brengen betekent nog veel meer. Daarom zijn we beiden sinds jaren enthousiast actief als personal trainer.

Werken vanuit een vaste locatie(s) om mensen kwalitatief te laten bewegen onder begeleiding was een logische, volgende stap. Om die begeleiding optimaal te laten verlopen, vormt de ondersteuning van een sterk, multidisciplinair team een absolute meerwaarde. Die meerwaarde vinden we dagelijks terug bij onze collega’s in de Enforma Beweegpraktijk.

Opleiding

We zijn beiden “Licentiaat in de Bewegingswetenschappen” en erkend “Functional Trainer” (postgraduaat). Momenteel volbrengen we het diploma “Orthomoleculair Therapeut” om de kwaliteit van onze begeleiding ook binnen het domein van gezonde voeding verder te verfijnen.

facebook