Enforma

KPNI

klinische psycho neuro immunologie

PNI of Psycho-Neuro-Immunologie bestudeert de werking van alle lichaamssystemen in totale onderlinge samenhang. In het menselijk lichaam is er een constante samenwerking aan de gang tussen het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het hormonale systeem, de hersenen, enz. Deze samen-werkings mechanismen kunnen door allerhande risicofactoren in onze lifestyle en omgeving verstoord worden. Wanneer deze langdurig verstoord zijn, leidt dat tot het ontstaan van symptomen en chronische ziektebeelden zoals CVS, chronische pijn, depressie, hernia, auto-immuunziektes, allergieën, fibromyalgie en nog vele andere.


In de klinische PNI trachten we alle risicofactoren, die zich doorheen het leven hebben opgestapeld zoals verstoord bioritme, slechte voedingsgewoonten, geen of te weinig bewegingsactiviteit, chronische psychosociale stress-situaties, emotionele trauma’s uit het verleden in kaart te brengen.

Door middel van interventies op het gebied van voeding, beweging en gedragstherapie, gaan we die risicofactoren elimineren zodat het evenwicht en de normale werking in het lichaam terug kan herstellen.


We streven er dus naar de oorzaken van het probleem aan te pakken en niet enkel het symptoom.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x