Enforma

osteopathie

Op advies van uw arts of op eigen initiatief kan u bij ons terecht voor osteopathie. Osteopathie is een onderzoeks- en behandelmethode waarbij het lichaam in zijn totaliteit wordt bekeken.

Technieken

Ons lichaam is constant op zoek naar evenwicht, zowel op fysiek, chemisch, mentaal als energetisch vlak. Een verstoring van dit evenwicht kan gaan leiden tot klachten. Via gerichte manipulaties en mobilisaties wordt getracht het evenwicht in het lichaam te herstellen. Deze technieken kunnen zowel toegepast worden op het bewegingsstelsel als de schedel als bepaalde orgaanstructuren. Dit alles met als doel ‘beweging herstellen’, want alles wat gemaakt is om te kunnen bewegen dient ook te blijven bewegen om zijn functie te garanderen.

Complementair

Laat duidelijk zijn dat osteopathie géén alternatief is voor klassieke geneeskunde maar er wel complementair met is. Net zoals het complementair is met kinesitherapie: het heeft geen enkele zin een foutieve beweging in het lichaam te corrigeren zonder nadien het juiste patroon in te oefenen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x